Oman yrityksen perustaminen - menestymisen ABC - edeturku.com

Oman yrityksen perustaminen – menestymisen ABC

Menestymiseen sekä yrityksen perustamiseen liittyy paljon muutakin kuin byrokratiaa, analyyttisia päätöksiä ja numeroiden pyörittelyä. Yrittämisessä sekä elämässä menestymisessä on tiettyjä kulmakiviä, joita sinun tulisi noudattaa, jos haluat nousta kilpailijoidesi yläpuolelle. Tämä ei tarkoita sitä, että nämä olisivat ainoa tie menestykseen, mutta jokainen luultavasti huomaa sen, että kyseessä on essentiaalisia kulmakiviä, mikäli haluamme jatkuvuutta elämäämme. 

Mitä menestymiseen sitten oikein vaaditaan? Menestyminen on oikeastaan yksinkertaista, mutta sen saavuttaminen on monimutkaista ja vaatii ehdotonta itsekuria sekä selkärankaa. Yrittäminen on oman itsensä ilmaisemista kapitalistisen minäkuvan kautta. Vaikka yritykset ovatkin omia entiteettejään, niiden taustalla on aina ihmisiä ja ihmisillä on aina ideoita. Vaikka yrityksen taloudesta jne. on pidettävä huolta, vielä tärkeämpää on pitää ihmisestä (sekä johtajasta että työntekijästä) hyvää huolta. Mikäli yritystä johtavat henkilöt ovat terveitä niin henkisesti kuin fyysisestikin, yritys voi automaattisesti paremmin. 

Henkinen terveys

Henkisen terveyden ylläpito voi kuulostaa helpommalta kuin mitä se oikeasti on. Mikäli olet oman yrityksesi johdossa, voit nopeasti haudata itsesi valtavan työtaakan alle, jos et osaa olla varovainen. Liian ison työtaakan ottaminen vaikuttaa automaattisesti henkiseen hyvinvointiin ja vaikka silminnähden teetkin paljon töitä, et välttämättä saa niin paljoa aikaiseksi, mitä terveellä mielellä saisit. Jos haluat edistää henkistä hyvinvointiasi ja sitä kautta yrityksesi mahdollisuuksia menestyä tulevaisuudessa, suosittelemme ottamaan ainakin seuraavat vinkit talteen. 

  • MeditointiMeditointi ja henkinen matkustaminen oman henkilökuvan syvimpiin profiileihin saattaa monen mielestä kuulostaa huuhaalta, mutta se ei sitä kuitenkaan ole. Perehdy meditoinnin saloihin ja ota aikaa vähintään 30-45min päivästäsi siihen, että meditoit. Suosittelemme tekemään tämän aamulla. 

  • Herää samaan aikaan joka aamu – Yksi vaativimmista, itsekuria koettelevista asioista on sängystä nouseminen ja rytmien luominen. Nouse samaan aikaan sängystä, oli kyseessä sitten arki tai viikonloppu. 

  • Lue, lue, lue – Ei ole mikään ihme, että maailman parhaimmat yritysjohtajat ja liikemiehet (Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett) vannovat lukemisen nimeen. Warren Buffett lukee esimerkiksi n. 3h päivässä ja kehittää näin itseään päivittäin. 

Fyysinen terveys

Mitä on henkinen terveys ilman fyysistä terveyttä? Vastaus: Ei juuri mitään. Henkistä terveyttä on äärimmäisen vaikea pitää yllä, mikäli fyysinen terveytesi ei tähän anna edes mahdollisuutta. Mikäli laitat suuhusi päivittäin rasvaisia ruokia, alkoholia ja sokeria, on vaikea olla tyytyväinen itseensä, joka automaattisesti vaikuttaa henkiseen terveyteesi. Fyysinen terveys auttaa sinua myös jaksamaan niinä iltoina, kun yrityksesi sinua eniten tarvitsee. Et koe väsymystä niin herkästi eikä henkinen terveytesi pääse rapistumaan tällaisissa tilanteissa. Jaksat kauemmin ja voit olla varma, että tämä tulee näkymään liiketoiminnassasi vain ja ainoastaan positiivisena asiana. Kyseessä on kuitenkin pitkä prosessi, joten ei kannata välittömästi lannistua mikäli et näe toivottuja tuloksia. Fyysistä terveyttä voit pitää yllä ainakin seuraavia, yksinkertaisia vihjeitä seuraamalla:

  • Liiku 30-60 min päivässä – Sinun ei tarvitse käydä salilla jos et halua. Riittää, että käyt esimerkiksi kävelyllä, uimassa tai pyöräilemässä päivittäin. Sykkeesi tulisi olla 130-160, jotta saat parhaat mahdolliset tulokset irti. 

  • Vältä sokereita, alkoholia sekä huonoja rasvoja – Tämä nyt on itsestäänselvyys, mutta fyysisen kunnon edistämiseksi terveellinen ruokavalio on ns. pakkorako. 

  • Rytmit ja säännöllisyys – Säännöllisyys on elintärkeää, oli kyseessä sitten fyysinen tai henkinen terveys. Säännöllisyydellä opetat itsellesi myös itsehillintää sekä kuria, joka on menestyvän yrityksen johtamiselle välttämätöntä. 

Muista myös huvitella

Kaiken ei aina tarvitse olla työtä, joten muista myös käyttää aikaasi huvitteluun. Yksi parhaimmista keinoista on käyttää vapaapäiväsi esimerkiksi nettipelien pelailuun, jolla saat mukavasti ajatukset pois työasioista. Mikäli olet kiinnostunut tällaisista aktiviteeteista, esimerkiksi hedelmäpelit vievät sinut hetkeksi pois kiireen keskeltä. 

Onnea valitsemallesi tielle! 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *